Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Zuhanypanel a fürdőszobában

Miben különbözik  a zuhanypanel egy zuhany csapteleptől?

Semmiben és mindenben! 

Miben különbözik  a zuhanypanel egy zuhany csapteleptől?

Igazából több oldalról is megvizsgálhatjuk, de mindkettő egyértelműen zuhanyzásra való. Persze ezzel nem mondtam semmi újat, de a funkciókat tekintve egy zuhanypanel akár még egy kád töltésére is alkalmas lenne, de erről majd később fogok írni. 

Nézzük felépítésük szerinte.

Zuhany csaptelepek: anyagát tekintve már forgalmaznak műanyag, cink, rozsdamentes fém és réz testű csaptelepeket is. Hivatalosan Magyarországon  középületbe csak réz csaptesttel rendelkező csaptelepet lehet felszerelni. Ennek ellenére nem fogok nagy titkot elárulni, hogy rengeteg helyen forgalmaznak olyan csaptelepet, aminek anyaga cink. Magának a cinknek nincs rossz élettani hatása, sőt igazából ha csak ezt vesszük figyelembe nem is rossz választás! Viszont ennek élettartam nagyon változó és sokszor nem is lehet megjósolni, pár hónaptól akár pár évig is bírhatja. Ami viszont beszédes, hogy erre az anyagra a gyárak nem vállalnak garanciát!!! Azaz a kereskedő úgy árazza be, hogy az 1 éven belül tönkre ment csaptelepeket is fedezze a végfelhasználói ár. Amivel viszont sokan nem számolnak egy esetleges kár, amit mondjuk egy repedt test tud okozni amikor éppen nem vagyunk az ingatlanban. Nem szeretnék senkit megijeszteni, de általában ezt a kereskedők nem tüntetik fel, hogy milyen anyagból készült a csaptelep test. - hosszasan tudnék mesélni.  A műanyag test és a rozsdamentes fém Európán nem annyira elterjedt, de egyre inkább teret hódítanak és tartósságban mindenképp megelőzik a cink-et. Egyértelműen a legtartósabb és megbízhatóbb a réz testtel gyártott csaptelep hiszen a réz adottságai a legjobbal erre a felhasználásra, de itt is fontos tényező, hogy mennyire tiszta anyagból készül a csaptelep illetve, hogyan dolgozzák fel. 

Tehát most már tudjuk, hogy a csaptelep anyaga miért fontos és ami közös egy zuhanypanelben és egy zuhany csaptelepben azaz, hogy mind a kettőben egy keverő csap van hasonló elveken működve. A benne levő kartus gyakorlatilag ugyan az. A funkciókat tekintve egy zuhany csaptelephez egy zuhanycső és zuhanyfej tartozik, ebben is megegyezik a két termék. Amiben viszont többet tud egy 5 funkciós zuhanypanel a funkciókat tekintve: kádtöltő, felső részen kétféle vízsugár, test zuhany. Igazából a zuhanyzás egy teljesen más élményét nyújtja, de mindenki megtalálja biztosan a hozzá legközelebb álló zuhanyzást. 

A dizájnt tekintve rengeteg fajta megtalálható webáruházunkban, nézzen körbe és kérje szakértő kollégánk segítségét, ha további információra van szüksége, hogy a megfelelő terméket tudja kiválasztani. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus
MR SZANITER KFT 06705481117 2310 Szigetszentmiklós Sport u 12.