Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tükör a kezdetektől

A hétköznapi tükörtől egészen az okos tükörig. 

Tükör eredte nagyon messzire nyúlik vissza, ótörök eredetű szó és az alakjára(kerek) utal, hisz régen kerek stílus volt a megszokott. Kerek”, „kerék” jelentésű tekir / teker szócsoportba tartozik.

Természetesen régebbi időkben különleges luxuscikknek számított. Az emberek különleges, misztikus és rejtélyes tárgynak tartották. Eleinte a tükrök ezüstből, rézből majd bronzból készültek, amelyeknek a tartóssága nagyon rövid ideig tartott, elég gyorsan elhomályosodtak az oxidáció következtében. Az első kimondottan használható tükör a középkorban készült, amikor a korábbi problémákat sikerült került kiküszöbölni. A ma is használt üvegtükör alapja 13. században a Velencéhez tartozó Murano szigetén született.

Manapság a tükör nem luxuscikk bár egyes tükrök ára elég komoly összeg képviselnek. Jelenleg is elérhetőek a hagyományos tükrök és a modern extra tudással rendelkező tükrök is. Hagyományos tükreink szögletes kivitelben kaphatóak tükör led világítással. A led világítású tükreinknél a fény forrás körben helyezkedik el a tükör mentén és minden oldalról egyenletesen világítja meg az arcunkat, hogy tökéletesen lássuk képmásunkat a tükörben. Nem mindenkinek áll jól ugyan az a fény viszony, ezért különböző hőmérsékletű színek közül lehet választatni. Alapvetően 3 szín hőmérséklettel vannak szerelve a tükrein. Az egyik szín a hideg fehér, amivel fel tudjuk fedezni arcunk minden részletét. A másik szín egy harmonikus meleg szín, amivel egységesnek láthatjuk arcunkat nem emeli ki annyira az éleket, de tökéletes ahhoz, hogy átfogó képet kapjunk. Létezik az arany közép út is természetesen, amit sokan szívesen használnak. Lássuk, hogy mi történik, de azért nem vagyunk kíváncsiak mindenre. A tükrök új generációjának vannak már kényelmi funkciói is, ezeket a tükröket Okos Tükör - nek szoktuk hívni.

 

A led világítás mellett a bluetooth segítségének köszönhetően akár tudunk rádiót hallgatni, ha a telefonunkat a tükörhöz csatlakoztatjuk. Egyes tükrök által akár telefon hívást is tudunk fogadni, hogy semmi fontos eseményről ne maradjunk le. Az okos tükörnek lehet akár kijelzője is, amin folyamatosan láthatjuk a pontos időt, dátumot valamint a szobában levő hőmérsékletet. Manapság minden igényt kielégítő normál és okos tükör között tudunk választatni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus
MR SZANITER KFT 06705481117 2310 Szigetszentmiklós Sport u 12.