Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Fürdőkádak

Fürdőkádak

Milyen az ideális fürdőkád? Akciós, kicsi, nagy, egyenes, hidro, vagy aszimmetrikus? Milyen legyen az anyaga? Térben álló legyen vagy inkább fal melletti?

Igazából rengeteg kérdést lehetne feltenni, hogy milyen fürdőkádat válasszunk vagy milyen szempontoknak feleljen meg. Ebben próbálok meg segíteni több oldalról is megközelítve.

Milyen az ideális fürdőkád? Akciós, kicsi, nagy, egyenes, hidro, vagy aszimmetrikus? Milyen legyen az anyaga? Térben álló legyen vagy inkább fal melletti?

Igazából rengeteg kérdést lehetne feltenni, hogy milyen fürdőkádat válasszunk vagy milyen szempontoknak feleljen meg. Ebben próbálok meg segíteni több oldalról is megközelítve.

Olcsó akril kádak: alapvetően nincsen gond az olcsó akril kádakkal sem, de jó eséllyel fogunk találni rajta esztétikai hibát, ami az átlag felhasználónak fel sem tűnik. Ha jobban belegondolok akkor pont ez a lényeg. Vannak olyan esztétikai hibák, amire ha nem hívjuk fel a figyelmet észre sem lehet venni vagy nagyon egyszerűen lehet orvosolni. Az olcsó kádak esetében előfordul, hogy a lejtése még akkor sem tökéletes, ha rendesen megpróbáltuk beszintezni. Ez használatot nem befolyásoló hiba, mert sokakat nem zavar, ha egy mozdulattal a bent maradt kis vizet ki kell "seperni" hiszen a legtöbb ember fürdés után a kádat letisztítja és akkor már azaz 1 plusz mozdulat nem okoz gondot. Itt fel is merül a kérdés érdemes-e 1/3 árral többet fizetni egy mozdulat miatt?!? 

Akril kádak esetében és nem csak az olcsó típusról beszélünk, nagyon fontos, hogy hogyan van beépítve, megvannak-e a megfelelő alátámasztások. Érdemes lépésről lépésre haladni és elő körben a szintezést a lehető legjobban beállítani. Ha ez sikerült akkor fel kell jelölni a falon, hogy hová kerüljenek az alátámasztások. Ha a szintezés és az alátámasztás helye megvan akkor már nagy hibát nem tudunk elkövetni. 

Akril kád méretét tekintve igazából mindegyik a maga módján praktikus. Ha egyedül szeretünk fürdeni és a víz spórolás is szempont akkor nem érdemes a nagyok közül válogatni, a kicsiben is kényelmesen el lehet férni és akár zuhanyozni is lehet. A kád szélessége inkább szempont lehet, mert ha nagyon keskeny akkor az biztosan kényelmetlen is lesz. Viszont, ha szeretünk párban fürdeni és lazulni egy kemény nap után vagy csak a romantika miatt akkor mindenképp a nagy kádat érdemes választani, mert nem biztos, hogy minden nap fürdeni fogunk, viszint a zuhanyzás is kényelmesebb egy nagyobb kádban.

A hidro kádak egy plusz meghibásodás lehetőségét hordozzák magukban és nem nyújtanak akkora élményt, mint amekkorát várna tőle az ember. Nem fog ott és úgy masszírozni ahogyan szeretnénk, maximum egy jó habos víz állítható elő vele. Elég speciálisak, nem egységesek az alkatrészek hozzá, tényleg csak azoknak javasolnám akik ennek ellenére kimondottan erre vágynak. 

A kádak anyagát tekintve a fém kádak helyett már az egyszerűbb akril kádak a népszerűek. Gyakorlatilag minden verzió megtalálható még a térben álló változat is. Régen a térben álló kádak fémek voltak és jellemzően a kertben voltak, slaggal töltöttük tele és a nap melegítette fel :) Szép idők voltak. Viszont manapság a térben álló kádak akrilból készülnek és a hálószobába vagy nappaliba helyezik el :) Ebből is látszik, hogy az akril kád megbízható és modern. Mindenki megtalálja hozzá illő darabot, ami az egyéniségéhez megy. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus
MR SZANITER KFT 06705481117 2310 Szigetszentmiklós Sport u 12.